Tapak Perjudian Haram Hawaii Terbongkar, K, Seven Guns, Meth Dirampas
toto

Tapak Perjudian Haram Hawaii Terbongkar, $68K, Seven Guns, Meth Dirampas

Semasa penggeledahan, pihak berkuasa merampas $68,000, 15 paun disyaki methamphetamine , tujuh senjata api, 20 mesin perjudian, lejar perjudian, tablet dan kaunter wang, kata pegawai.

Banyak bilik perjudian haram ditemui oleh pihak berkuasa di Hawaii. Lokasi untuk aktiviti haram dikenal pasti sebagai Sports Bar & Grill di Waianae dan tapak di Result SDY 980 dan 977 Queens Street di Honolulu. Dua kedai makanan ringan, satu di Lahaina dan satu lagi di Wailuku, turut dikenal pasti.

Salah satu lokasi didakwa menggunakan apl perjudian.

“Anda akan masuk, anda akan membeli kredit pada aplikasi… Anda boleh bermain di sana, anda boleh mengambil aplikasi dan bermain di tempat lain, dan masuk secara tunai,” Kenneth Sorenson, ketua Bahagian Jenayah di Pejabat Peguam AS Hawaii, adalah dipetik oleh Maui Now , sebuah laman berita dalam talian.

Operasi Tersembunyi
Pusat perjudian telah beroperasi sepanjang masa selama lebih 30 hari. Mereka memperoleh hasil kasar sekurang-kurangnya $2,000 pada mana-mana hari, kata pihak berkuasa.

Perusahaan perjudian mempunyai kelebihan untuk beroperasi di bawah venile sebagai perniagaan yang jelas sah,” kata Sorenson. “Sebenarnya dan Togel SDY hakikatnya, perniagaan adalah barisan hadapan untuk lokasi permainan haram yang menggunakan mesin permainan dan aplikasi perjudian canggih yang memudahkan perjudian di luar premis.”

Senjata api yang dirampas termasuk dua “senjata hantu.” Ini dibeli dalam talian, dipasang selepas pembelian, dan tidak dapat dikesan.

Senjata api lain yang dirampas termasuk: pistol Beretta berkaliber .25, senapang patah 12 tolok Winchester dan senapang patah 20 tolok Remington. Turut ditemui ialah 25 peluru berkaliber dan senapang patah.

Kenneth Sorenson, pusat, ketua Bahagian Jenayah di Pejabat Peguam AS Hawaii
Kenneth Sorenson, pusat, ketua Bahagian Jenayah di Pejabat Peguam AS Hawaii, gambar di atas. Dia mengumumkan tuduhan perjudian dan dadah. (Imej: Maui Sekarang )
Trio Menghadapi Ayat Panjang
Maliu Tauheluhelu, 37, Maafu Pani, juga 37, dan Touanga Niu, 21, ditahan pada 3 Jun kerana siasatan. Ketiga-tiga suspek hadir di mahkamah persekutuan Hawaii minggu ini.

Dalam dakwaan, Tauheluhelu dituduh mengetuai organisasi jenayah yang mengedar dadah jenis meth dan kokain serta menyertai perjudian haram.

Pani juga menyelia pengedaran dadah dan perjudian haram di Maui, kata dakwaan. Dia digambarkan oleh pihak berkuasa sebagai “ketua leftenan Tauheluhelu.”

Niu didakwa membantu pengangkutan dadah dalam penerbangan dari Oahu ke Maui. Mereka diterbangkan “dengan syarikat penerbangan yang tiada pemeriksaan Pentadbiran Keselamatan Pengangkutan [TSA],” kata dokumen mahkamah. Syarikat penerbangan itu kemudiannya dikenali sebagai Mokulele Airlines.

Suspek keempat, Desmond Morris, 38, turut dinamakan dalam dakwaan. Sehingga awal minggu ini, dia masih belum ditahan.

Tauheluhelu didakwa dengan konspirasi untuk mengedar dadah, memiliki dengan niat untuk mengedar dadah, konspirasi untuk mengendalikan perusahaan Keluaran HK perjudian haram, dan konspirasi untuk mencuci hasil dadah.

Pani didakwa dengan konspirasi untuk mengedar dadah, memiliki dengan niat untuk mengedar dadah, tujuh pertuduhan pengedaran dadah, dan satu pertuduhan masing-masing memiliki senjata api untuk meneruskan kesalahan dadah jenayah, konspirasi untuk mengendalikan perusahaan perjudian haram dan konspirasi. untuk mencuci hasil dadah.

Niu didakwa dengan konspirasi untuk mengedar dadah dan memiliki dengan niat untuk mengedarkan dadah. Morris akan didakwa atas tuduhan bersubahat dengan niat untuk mengedar dadah.